Precis som Fastighets kämpar Socialdemokraterna för en starkare välfärd, en tryggare a-kassa och vi vill slopa det orättvisa karensavdraget. I oroliga tider är det avgörande frågor för vanligt folk i vardagen. 

Just nu är jag på resande fot så gott som varje dag. Och jag märker att vår socialdemokratiska politik går hem i stugorna, för att inte tala om Magdalena Andersson.

Med erfarenhet, kompetens och handlingskraft styr hon Sverige genom svåra kriser och stora utmaningar. Sällan har vi haft en så populär statsminister så tätt inpå ett val. 

Vi socialdemokrater har något som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson saknar: respekt för vanligt folk. 

Hur valet kommer gå vet vi inte, men en sak är klar som korvspad. Vi socialdemokrater har något som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson saknar: respekt för vanligt folk. 

De urholkar kollektivavtalsmodellen. Dagens problem med arbetskraftsinvandring bottnar i Moderaternas liberala lag om arbetskraftsinvandring som de drev igenom 2008.

Vem vet vad högerpartierna hittar på den här gången? Vi vill stoppa oseriösa arbetsgivares brutala utnyttjande av människor från andra länder och värna den svenska modellen.  

De vill att vinstuttagen i skolan ska fortsätta. De högerkonservativa har motsatt sig samtliga förslag som presenterats i riksdagen för att begränsa stora vinstuttag.

Och när friskolemiljardären Peje Emilsson nyligen intervjuades i DN berättade han att han ”sms:ar Kristersson när han varit duktig”. Det råder inga tvivel – moderatledaren väljer riskkapitalisterna före skolbarnen. Vi går till val på att stoppa vinstjakten i svensk skola. 

Det råder inga tvivel – moderatledaren väljer riskkapitalisterna före skolbarnen.

De röstade emot höjningen av garantipensionen för Sveriges fattigaste pensionärer. Samtliga högerkonservativa partier röstade mot att höja garantipensionen. Vi socialdemokrater fick med en rösts övervikt igenom en höjning som ger en miljon pensionärer upp till tusen kronor mer i månaden. 

De visar sitt tydliga förakt mot alla städare. SD vill att barn så unga som nio år ska städa toaletter framför sina kamrater, i ”förminskande”, ”statusnedbrytande” syfte. Det är fullkomligt respektlöst mot alla städare som utför ett samhällsviktigt jobb.

De flesta har helt vanliga, hederliga jobb som städare och fastighetsskötare– jobb som förtjänar respekt och bra villkor. 

De flesta av oss är inte friskolemiljardärer. De flesta har helt vanliga, hederliga jobb som städare och fastighetsskötare– jobb som förtjänar respekt och bra villkor. 

Vilka som styr Sverige efter 11 september kommer att göra stor skillnad för dig och dina arbetskamrater. Vi går till val på att öka tryggheten för vanligt folk genom att bryta segregationen och stoppa gängen, en rättvis klimatomställning som skapar gröna jobb med schyssta villkor och att ta tillbaka den demokratiska kontrollen i välfärden. 

Den 11 september väljer du. Jag hoppas du väljer Socialdemokraterna och Magdalena Andersson. Tillsammans med Fastighets och hela LO ska vi jobba stenhårt – för vi vet att vårt Sverige kan bättre!

Tobias Baudin, partisekreterare Socialdemokraterna