Jag delar många av undertecknarens farhågor. Att vi är på väg att få ett nynazistiskt parti som bärande regeringsunderlag oroar mig djupt.

Vi fackliga har en hård kamp framför oss. Detta i en tid när inflationen är rekordhög, elpriserna stiger brant, likaså drivmedelspriser och räntor. Nästan hela den samlade kåren av ekonomiexperter tror dessutom att det värsta ligger framför oss.

Undertecknaren uttrycker besvikelse över att Fastighets ännu inte har inlett något samarbete med Vänsterpartiet, sedan kongressen beslutade det tidigare i maj.

Som nytillträdd ordförande har man många ögon på sig, många förväntningar, och många förhoppningar om att saker ska förändras. Det är naturligtvis helt rätt.

Ber om tålamod

Jag skulle bara ödmjukt vilja be om tålamod. Listan på saker att göra är mycket, mycket längre än tiden och resurserna räcker till.

Vi har precis avslutat en valrörelse. Vi är på väg in i en avtalsrörelse som blir den knepigaste på flera decennier. Med det sagt är samarbetet med Vänsterpartiet ett av många kongressbeslut vi självklart ska arbeta med under den kommande kongressperioden.

Som ordförande i Fastighets vill jag också passa på att klargöra följande. Så länge beslutet är mitt att fatta, kommer inga dialoger att föras med Sverigedemokraterna.   

Lennart Mauritzon, ordförande för Fastighets