I onsdags varslade Kommunal om strejk för städare inom Hemservice. En enig LO-styrelse bestående av alla 14 förbund röstade kort efteråt för att stötta varslet, och hotade därmed med storstrejk inom hela LO.

Fastighets gick ut med stöd för Kommunals strejkvarsel.

Men i dag kom beskedet att Kommunal och arbetsgivarna Almega Tjänsteförbunden är överens.

Tvist om lägsta lönerna

Konflikten handlade om städare som jobbar med hemstädning i hela landet, till exempel på företag som Homemaid eller Hemfrid. Det rapporterar tidningen Kommunalarbetaren, KA.

Arbetsgivarna Almega Tjänsteförbunden var oense med Kommunal gällande att höja lönerna för hemstädarna som tjänar minst.

– Jag är glad att medlemmarna även i denna bransch nu får den låglönesatsning vi krävt och som är en central del av årets avtalsrörelse. Vi kan konstatera att det bud vi har fått från medlarna innebär rejäla höjningar av lägstlönen. Låt detta vara en tydlig signal till alla arbetsgivare, Kommunal kommer ta strid för alla medlemmar – oavsett storlek på avtalet. I Sverige ska vi inte ha fattiga arbetare, säger Malin Ragnegård, Kommunals förbundsordförande i ett pressmeddelande.