Tre personer med kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen döms till långa fängelsestraff för flera bombdåd. Det rapporterar Omni.

En 23-åring döms för allmänfarlig ödeläggelse till fängelse i åtta år och sex månader för att ha deltagit i alla tre brotten. Han frias däremot för försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel. En 50-årig man döms för medhjälp till fängelse i fem år. En 20-årig tredje man döms för medhjälp till ett av brotten till fängelse i ett år och sex månader.

Enligt kammaråklagare Mats Ljungqvist hade männen politiska motiv när de utförde tre bombdåd mellan november förra året och januari i år, rapporterar Omni. Två av bomberna detonerade, en vid ett flyktingboende där en städare skadades och en vid en lokal för Syndikalisterna. Den tredje bomben vid ett annat flyktingboende utlöstes aldrig.

Läs mer:
Åtalas för bomb på asylboende
Städare skadades allvarligt vid bombdåd