I dagsläget består förbundsledningen av ordförande Magnus Pettersson, andre ordförande Yvonne Nygårds och tredje ordförande Jari Visshed. Ledningen väljs för en kongressperiod och nu är nomineringen för kommande period öppen.

”Alla ska kunna leva på sin lön”

Intervjun

Bland de nomineringar som hittills tillkännagetts är det bara på posten som andre ordförande där flera namn än de nu sittande förts fram. Avdelningarna Halmstad och Trelleborg har nominerat Cecilia Samuelsson från Borås. Och vid gårdagens årsmöte nominerade alltså Örnsköldsvik Olga Back.

–Vi tycker att Olga är aktiv och hon går verkligen in för det fackliga. Hon brinner för det, vilket ger resultat i form av nya klubbar och att vi gjort framsteg i avdelningen. Man kan lita på henne, säger Eva Johansson som sitter i avdelningens valberedning.

Olga Back har varit avdelningsordförande sedan 2010 och är även klubbordförande på Brux i Örnsköldsvik. Under senaste valrörelsen satt hon i Fastighets förhandlingsdelegation på fastighetsavtalen och hon var även invald i förbundsstyrelsen under åren 2011-2014.

Avdelning Halmstad vill se nytt namn i förbundsledningen

Nyheter

Senast en månad före kongressen ska alla nomineringarna till förbundsledning lämnas in. De behandlas sedan av valberedningen som lämnar sitt förslag under kongressen, som pågår 25-27 maj i Stockholm.