Vaktmästarna Michael Roos och Niclas Yngvesson fick inte komma tillbaka till sin tidigare arbetsgivare, trots ett muntligt löfte från Växjö kommun. Tillsammans med LO-TCO Rättsskydd skickade Fastighets en stämningsansökan till tingsrätten – och på torsdagen möttes parterna i en muntlig förberedelse.

Arenastadens vaktmästare

Växjö kommuns brutna jobblöfte tas upp i rätten

Arbetsrätt

Nu har det nåtts en uppgörelse mellan parterna.
– Vi hittade en lösning på tvisten som gjorde att medlemmarna blev nöjda. Arbetsgivarna köpte deras argument och min bild är att vaktmästarna känner att de fått upprättelse, säger Fastighets ombudsman Joakim Oscarsson.

– Parterna har nått en förlikning och de är nöjda med det, bekräftar också Annika Ewerblad, förbundsjurist på LO-TCO Rättsskydd.

Kommer inte drivas vidare

Oscarssons bild bekräftas av Michael Roos, som säger att både han och Niclas Yngvesson är nöjda över att ha fått upprättelse.
– Det viktigaste för oss har varit att vi haft rätt, helt enkelt. Det känns skönt att kunna lämna det här bakom sig, det är som att en sten släppt från axlarna, säger han.

Arenastadens vaktmästare

Växjö kommun: Vi har inte lovat dem jobb

Arbetsrätt

Ärendet kommer inte att drivas vidare, även om Joakim Oscarsson säger att det hade varit intressant att göra det ur en arbetsrättslig aspekt, för att testa hur viktigt det är att ha på papper vad arbetsgivaren lovat.
– Och att se hur viktigt det är med bra vittnen på vad som sagts, vilket vi hade. Men det har varit en tuff period för medlemmarna och nu kan de känna att de haft rätt i sin argumentation, säger Joakim Oscarsson.