Det var i mitten av november som det stod klart att Allianceplus är i ekonomisk kris och begärt företagsrekonstruktion. Orsaken är att företaget är i akut behov av pengar och inte hade pengar till novemberlönerna.

Allianceplus nära konkurs – kan inte betala ut löner

Arbetsmarknad

Rekonstruktionen innebär att verksamheten fortsätter som vanligt, men att alla skulder blir frysta under en period. Inga nya skulder får uppstå och bolaget kan inte sättas i konkurs under den tiden. Lönerna betalas ut via den statliga lönegarantin.

Ewa Edström, ombudsman på Fastighets.

 

För att vända utvecklingen planerar Allianceplus nu att omorganisera till färre, större regioner. Företaget avser också att ha mer servicetjänster inom till exempel hotell, bank och industri. Lönsamheten ska också ökas genom att antalet anställda ses över.

Nu pågår förhandlingar mellan Fastighets och företaget om anställningarna. Det har också gjort en riskbedömning där facket varit med.

Krisande Allianceplus får facklig hjälp med riskbedömning

Nyheter

–Det är inget klart ännu och vi kommer att fortsätta att förhandla. Efter Lucia räknar vi med att förhandlingarna blir klara och att företaget informerar de anställda om den framtida organisationen, säger Fastighets ombudsman Ewa Edström.