Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

Inspira hotas med högt vite

Städföretaget Inspira kritiseras av Arbetsmiljöverket. 250 000 kronor måste företaget böta om de inte åtgärdar arbetsmiljön på en rad punkter. Bakgrunden till beslutet är en anmälan från Fastighets huvudskyddsombud.

2.

Högt antal medlemmar går på a-kassa

Drygt 3100 av medlemmarna i Fastighets A-kassa fick a-kasseersättning under juli. Det är det högsta antalet hittills i år och orsaken till ökning är den pågående coronapandemin. Men Fastighets branscher är mindre drabbade än exempelvis hotell och restaurang.

3.

Personal­förmåner i Göteborg hotas

Frågan om personalförmåner inom förvaltningar och bolag i Göteborg är fortfarande inte avgjord. Anställda på bostadsbolagen riskerar att bli av med personalförmåner som Fastighets förtroendevalda säger att de förhandlat fram. Frågan var uppe på kommunstyrelsen i veckan men det blev inget beslut.