Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

Lönerna på Samhall höjs i tre steg

Avtalet för runt 23 000 anställda på Samhall är klart. Det blir totalt en löneökning på 5,4 procent i tre steg på tre år. 1 december kommer den första ökningen med 495 kronor. En arbetsgrupp ska se över schemafrågor och arbetstid. En annan grupp ska jobba fram ett enklare lönesystem.

2.

Så mycket mer i pension får unga med nya uppgörelsen

Unga kommer att börja fylla på pensionskontot tidigare med en ny uppgörelse mellan LO-facken och arbetsgivarna. Grovt räknat höjs pensionen med 700 kronor i månaden.

LO-facken har fått igenom sänkta åldrar för inbetalningarna. Det första året ner till 24. Andra ner till 23. Och det tredje året ska arbetsgivarna ska börja betala in tjänstepension när en arbetare fyller 22 år.

3.

Rapport: För så många är städjobbet riktigt tufft

Smärtor i rygg, nacke och axlar. Trött i hela kroppen efter jobbet. Det som är vardag för många städare har Arbetsmiljöverket tagit fram siffror på. Över hälften av alla städare har värk i rygg eller nacke varje vecka.