Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

Allianceplus räknar med att komma igen efter corona

Städföretaget Alliance plus har haft ekonomiska problem under flera år. I våras inleddes företaget rekonstruktion för andra gången för att undvika konkurs. Den rekonstruktionen håller nu på att avslutas. Uppsägningar av personal har fortsatt, mest på hotellsidan.

2.

Varsel om konflikt för bemanningsanställda

Det ska inte vara billigare att ta in bemanningsanställda än att ha ordinarie personal. Det menar LO och varslar om strejk för cirka 1000 bemanningsanställda. Från Almega Kompetensföretagens sida menar man att LO vill ha mer än ”märket” som tidigare slagits fast.

3.

Förhandlingar fortsätter efter att lönerna på Folkets hus blivit klara

Fastighets fortsätter också att förhandla bland annat på det stora städavtalet Serviceentreprenad med Almega. Där avtalen är klara, som på Folkets hus och parker, är det framför allt reaktioner på att det inte blir retroaktiva löneökningar.

– Bra att lönerna åker upp lika mycket som för andra. Men visst är många besvikna på att vi inte får något retroaktivt, säger Annette Stohm i Trollhättan.