Fastighetsskötaren jobbar på bostadsbolaget Örebrobostäder, Öbo. Hon blev i somras skickad till hyresgästens lägenhet i Örebro för att kontrollera spisen som inte fungerade. Det var då händelsen inträffade, som tidningen Hem & Hyra var först att rapportera om.

Tog på benen

Fastighetsskötaren hade shorts den dagen. När hon stod på en pall för att titta på proppskåpet la hyresgästen handen på hennes ena ben och sedan på det andra benet. Han kommenterade hennes ben, sa att han hade tänkt på henne och ville ha hennes telefonnummer.

Fastighetsskötaren blev skärrad, sa ifrån och började gå ut ur lägenheten, men mannen försökte hindra henne genom att ställa sig i vägen och hålla upp en arm. Han sa att han ville spendera tid med henne.

Öbo ville vräka

Öbo anser att händelsen är så allvarlig att hyresgästen bör bli vräkt och anmälde till hyresnämnden. 

Hyresgästen förnekar att han rört fastighetsskötaren och säger att han aldrig hade som avsikt att henne. Nämnden slår visserligen fast att fastighetsskötarens berättelse är mycket trovärdig, och att mannen brustit i sin skyldighet att iaktta gott skick i lägenheten. Men det finns inte stöd i hyreslagen för att mannen ska kunna vräkas.