Jag läser att facket tar Samhall till rätten. Men varför tar ni inte upp det att vi inte får arbeta hos Samhall efter att vi har fyllt 65 år?

Jag kan inte tro att det i detta avlånga land inte finns personer som inte kan eller inte vill arbeta hos Samhall efter 65

Jag kan inte tro att det i detta avlånga land inte finns personer som inte kan eller inte vill arbeta hos Samhall efter 65. Jag är en sådan som ville fortsätta att arbeta ett par år till men får inte.

Samtidigt ”skriker” man att ALLA ska jobba så länge som möjligt …

Varför tar ni inte upp det och börjar kräva ändring där?

Undrande

Svar direkt:

Det här är en fråga som jag har drivit fackligt i några år. En del på Samhall skulle mycket väl skulle kunna jobba lite längre. Sedan kan inte alla jobba längre av olika skäl.

Har skrivit en motion till Fastighets kongress 2018 och nu har jag skrivit till LO-kongressen som är i slutet på november just om detta. 

jag vill gärna se flera aktiva fackliga som engagera sig i denna fråga

Synd att inte flera fackliga lämnar in motioner eller driver detta om jobb efter 65 år på Samhall. Så jag vill gärna se flera aktiva fackliga som engagera sig i denna fråga.

Annica Falck, klubbordförande Fastighets i Skaraborg

Vad tycker du? Bra att få jobba efter 65 på Samhall?

Vill du jobba efter 65? Har du orken kvar? Tycker du att facket ska fortsätta driva frågan? Skriv gärna och berätta vad du tycker. Du kan skriva en insändare här.