Johan Danielsson, den socialdemokratiske bostadsministern som också är biträdande arbetsmarknadsminister, var verkligen på sin hemmaplan när han besökte Fastighets region Ost.

”Jävla urkraft!”

Han har varit ansvarig för EU-frågor på LO, och blev 2019 LO-förbundens gemensamma kandidat till Europaparlamentsvalet.

– Jag har haft den stora äran att bli uppbackad av LO i tidigare valrörelser och jag vet vilken jävla urkraft vi är om vi som en facklig-politisk rörelse gör det här tillsammans. Gör vi det så kommer Magdalena Andersson att bli statsminister efter det här valet.

Bättre uppföljning ska stoppa fuskande företag, anser Johan Danielsson.

Fastighetsombudsman siktar på riksdagen

Vid sin sida hade Danielsson också Jamal El Mourabit, ombudsman i region Ost och socialdemokratisk politiker som kandidaterar till riksdagen. Jamal El Mourabit står på plats 15 på Socialdemokraternas riksdagslista och kom till Fastighets från Målarna.

– Vi här inne kommer att jobba stenhårt ända in i kaklet för att Magdalena Andersson ska bli statsminister, sa Jamal El Mourabit och riktade sig mot Fastighetsombudsmännen och medlemmarna.

Applåder och selfies

Efter att Danielsson fått stora applåder och ställt upp på mängder av selfies med Fastighets ombudsmän och medlemmar på plats, var det dags för ministern att rusa vidare i valrörelsen.

Bostadsministern Johan Danielsson ställde upp på flera bilder med medlemmarna i Fastighets region ost.

Men först kunde Fastighetsfolket ställa en fråga om arbetslivskriminalitet. Fastighetsfolket har rapporterat om hur stora städföretag med kollektivavtal har tagit in oseriösa underleverantörer som sysslat med ekonomisk brottslighet, även på offentliga verksamheter som sjukhus och universitet.

– För att stoppa det här behöver vi ställa sociala krav vid upphandlingar, behöver kraftsamla och ha bra uppföljning så att vi faktiskt upptäcker dem som fuskar, också i offentliga upphandlingar. Men även ha kännbara straff för dem som fuskar. Vi har även tillsatt en utredning som ska titta på om det går att begränsa så att det bara går att använda en eller max två underleverantörer, sa Johan Danielsson.