Sandra Bergström trivs på jobbet på Bostadsbolaget i Mjölby, med kollegerna och yrket. Men det är en utmaning att få lönen på 26 877 kronor att räcka till allt. Särskilt med rådande inflation och höga räntor. 

– Jag känner definitivt oro över det. Ständigt. Man får dra ner på roligheter, så är det ju. Räkningarna ska betalas först och främst. Man måste tänka till på vad man äter och handlar och vilka som ska få julklappar eller presenter. 

Har en mil enkel resa

Sandra Bergström skulle egentligen vilja gå ner i tid för att få mer tid med sina barn på 9 och 11 år. Men det känns som en omöjlighet med tanke på den ekonomiska situationen. 

– Jag är ensam med två barn och vi bor i hus. Jag kan inte pendla med kollektivtrafik utan måste ha bil till och från jobbet. 

Sandra Bergström har en mil enkel resa mellan hemmet i Strålsnäs och jobbet i Mjölby. 

Hon tycker att det lätt också blir en stress när barnen blir sjuka flera gånger på kort tid. 

– Jag vill inte att 9-åringen ska vara hemma själv när han är sjuk. 

Får skuldkänslor

Under tiden som Sandra Bergström är hemma och är sjuk, vabbar eller är ledig samlas uppgifterna hon skulle ha gjort på jobbet på hög. Det kan vara stressande och göra att hon känner skuldkänslor. 

– Man får skuldkänslor för att man inte kan vara på jobbet och för att man inte kan slappna av och vara närvarande med barnen. 

 Arbetstiderna är 07 till 16 måndag till fredag. Sandra Bergström har ingen flextid, men kan ta ut någon komptimme här och där. 

Äter frukost med kollegerna

En vanlig arbetsdag kollar hon igenom sitt område och städar trapphusen i de tio hus hon ansvarar för. Hon tar också ett varv och ser över tvättstugor och källargångar så att det inte ligger skräp där. 

Hon brukar äta frukost med kollegerna och gå igenom felanmälningarna då. Som fastighetsskötare gäller det att kunna prioritera bland allt som måste göras. Sandra Bergström tycker att det blir lättare med en planering som sträcker sig flera dagar åt gången. 

– Men hyresgästerna går alltid först, säger Sandra Bergström.