Det var tidigt på morgonen den 27 november i fjol som den 25-åriga kvinnan överraskade sin före detta områdeschef när chefen var på väg till jobbet på Samhall i centrala Stockholm.

Kvinnan, som vid tillfället var anställd av Samhall men på grund av en konflikt hade omplacerats till en annan enhet, knivhögg sin före detta chef flera gånger.

Hon sa även att hon ville döda chefen. Fastighetsfolket har i flera artiklar tidigare rapporterat om händelsen.

Mordförsök

Sedan knivattacken har 25-åringen suttit häktad i väntan på rättegång och dom. Nu har domen kommit från Stockholms tingsrätt.

Rätten anser att det finns tydliga bevis på att knivattacken var ett planerat mordförsök. En rättspsykiatrisk undersökning har gjorts och i den kom det fram att 25-åringen inte lider av någon allvarlig psykisk störning. 

Sju års fängelse

25-åringen döms därför till sju års fängelse för försök till mord. Hon ska även betala 90 000 kronor i kränkningsersättning till sin före detta chef.

Den dömda kvinnan erkänner knivattacken, men nekar till att hon skulle ha haft i uppsåt att mörda chefen.

I väntan på fängelsestraffet ska 25-åringen sitta kvar i häktet. Tingsrätten bedömer att det annars finns risk för fortsatt brottslighet eller att den unga kvinnan rymmer.

Parterna har fram till den 8 mars 2024 på sig av överklaga domen.