Det var vid två-tiden natten till torsdagen som någon form av explosion skedde vid fastighetsbolaget Klarabos områdeskontor i östra Trelleborg. Ingen person kom till skada.

Klarabos vd Andreas Morfiadakis befinner sig i den förstörda lokalen när Fastighetsfolket får tag på honom på telefon.

Enligt vd:n jobbar det dagtid omkring sju personer i lokalen. Det handlar om bland annat fastighetsskötare, fastighetstekniker och administrativ personal.

– Det känns helt overkligt. Jag var här i går morse och så kommer man tillbaka i dag och allt är förstört, säger Andreas Morfiadakis.

Porträtt på Andreas Morfiadakis i en marinblå kavaj och en randig skjorta.
Andreas Morfiadakis, vd för fastighetsbolaget Klarabo.

Arbetsplatsen totalförstörd

Han uppger att företagshälsovården har kopplats in och att det har varit interna möten under förmiddagen så att alla anställda ska få det stöd de är i behov av.

Det känns helt overkligt. Jag var här i går morse och så kommer man tillbaka i dag och allt är förstört.

Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

Faktum kvarstår dock att medarbetarna i natt miste sin arbetsplats. Hur lång tid det kommer att ta att återställa den kan Andreas Morfiadakis inte svara på i nuläget. 

– Tills vidare har vi erbjudit arbete från något annat av våra kontor, exempelvis i Malmö, eller hemifrån för de som kan. Svårast är det för teknikerna, de kan ju inte arbeta på distans, säger han.

Inget avtal med Fastighets

Enligt Mathilda Hauge, ombudsman på Fastighets i region Syd, har förbundet inga medlemmar som jobbar hos den drabbade arbetsgivaren.

Förbundet har i nuläget inte heller något avtal med Klarabo.

Polisen utreder händelsen som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, men kan inte ge fler kommentarer i nuläget.

Om Klarabo

Ett fastighetsbolag som grundades 2017 och är verksamma över hela landet. Under fjärde kvartalet år 2023 hade bolaget totalt 6 604 hyresgäster och ägde fastigheter för ett marknadsvärde om totalt 9 007 miljoner kronor.

Källa: klarabo.se