Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

Paus i förhandlingarna

Löneförhandlingarna på Fastighets områden tog paus i veckan. Orsaken var strejkvarslen inom handeln och hotell- och restaurangbranschen. Där var det konflikt om låglönesatsningen som LO-facken kräver. Nu har handeln kommit överens och strejken där är avblåst. Fastighets fortsätter förhandla nästa vecka.

2.

Arlandas flygplans­städare sägs upp

Städföretaget Sodexo har sagt upp alla flygplansstädare på Arlanda på grund av minskat resande. Den städning som fortfarande behövs ska göras av timanställda. Bara den som har körkort får hoppa in. Det är ett nytt krav för anställning och facket har protesterat emot det.

3.

Förlängd korttids­permittering kan rädda städjobb

Regeringen har beslutat att förlänga möjligheten att korttidspermittera personal under coronapandemin. Det kan bromsa en del av de uppsägningar som är på gång inom till exempel städbranschen.