Olyckan inträffade strax före klockan 11 på torsdagen. Några timmar senare avled kvinnan, som var 55-årsåldern, till följd av sina skador, uppger polisen.

Dödsolyckan skedde på en industritomt strax utanför Vimmerby, rapporterar Vimmerby tidning. Kvinnan arbetade som städare på ett trävaruföretag på området. Enligt uppgifter till Samhall ska hon ha varit på väg mellan två olika arbetsställen när hon blev påkörd av en snöröjningsmaskin.

Kristeam har aktiverats

Samhalls presschef Isabel Lundin skriver i en kommentar till Fastighetsfolket:

”En av våra medarbetare har avlidit till följd av en olycka när personen skulle ta sig mellan två arbetsställen. Det inträffade är oerhört tragiskt och våra tankar går till de anhöriga och närmast berörda, både privat och kollegor på arbetet.

Så fort vi fick information om olyckan aktiverade vi vårt krishanteringsteam för att ge stöd till våra medarbetare. En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats och polisutredning pågår. Orsaken till det inträffade kommer också att undersökas i en intern utredning.”

Polisutredningen ligger nu hos Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Malmö, rapporterar tidningen Dagens Vimmerby.

Vet du mer?

Vet du mer om händelsen? Tipsa oss på Fastighetsfolket! Mejla till redaktionen@fastighetsfolket.se eller Anton.kasurinen@fastighetsfolket.se