Vad tror du om fackets framtid?

– Jag är optimistisk. Så länge medlemmar och förtroendevalda är engagerade kan vi få med oss fler. För facket behövs fortfarande, och den viktigaste frågan är rättvisa i alla former.

Hur kan Fastighets få fler medlemmar att bli aktiva?

– Jag tror på att peppa kollegor som velar. Jag kan dela med mig av hur det är att vara engagerad och visa att jag tror på att kollegan klarar det.

Hur hamnade du på kongressen?

– Jag blev skyddsombud efter ett par år på mitt jobb och valdes sedan till ordförande i klubben. Ju mer jag lär mig på alla olika fackliga utbildningar desto mer engagerad blir jag. Jag förstår bättre och jag vill mer. Så när det blev tal om kongressen sa jag ”ja, jag vill vara med och påverka!”

Hur kändes det att gå upp i talarstolen?

– Pirrigt! Jag pratade för ett förbud mot all alkohol för medlemmarnas pengar, och vi fick med oss kongressen. Det känns bra att vara med och påverka i den frågan. Att bjuda på vin och öl är inte rätt sätt att förvalta fackets pengar.