Olyckan inträffade tidigt på morgonen i torsdags, på parkeringen utanför Samhalls lokaler i Vetlanda i Jönköpings län.

Regionala skyddsombudet Temursha Sagheb var på plats när det hände.

– Jag var inne och drack kaffe när två kollegor kom springande och sa att vår kollega är under bilen. Jag sprang ut och såg honom ligga ungefär mitt under bilen, och så ringde jag 112.

Utreds av polis

Två personer skulle ut på ett städjobb och lastade in städmaterial i en skåpbil. Av okänd anledning, som än så länge inte är utrett, så hamnade den ena av dem under bilen.

– Jag såg inte när det hände och kan inte svara på exakt vad som hänt. Det får jag hänvisa till polisen, säger Temursha Sagheb.

Mannen som var i 40-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador. Han avled senare.

Dödsolyckan är anmäld till Arbetsmiljöverket och utreds av polisen. I nuläget utreds den som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka, rapporterar Vetlanda-Posten.

Krisgruppen inkallad

”En av våra medarbetare i Vetlanda omkom på torsdagen den 6 oktober. Det inträffade är oerhört tragiskt och våra tankar går till anhöriga. Vi aktiverade en krisorganisation för att ge stöd till kollegor och bistå polisen. Vi har också upprättat en anmälan till Arbetsmiljöverket.” skriver Samhalls presstalesperson Sebastian Tham i ett mejl till Fastighetsfolket.

I december 2021 avled en Samhallstädare i en olycka i Vimmerby. Städaren blev påkörd av en hjullastare som röjde snö. Polis och åklagare bedömde senare att det inte låg något brott bakom och händelsen bedömdes ha varit en ren olyckshändelse.