Muntadher Muneam, fastighetsskötare

Muntadher Muneam lämnade hemlandet Irak för att få ett tryggt liv. Men på nystartsjobbet i Sverige blev han lurad på lönen och utsatt för en farlig arbetsmiljö.

Att få bygga ett liv i en fungerande demokrati. Med trygghet, ett fast jobb och permanent uppehållstillstånd. Det var drömmen när Muntadher Muneam lämnade hemlandet Irak. Men verkligheten i Sverige skulle bli en annan. 

Genom Arbetsförmedlingen fick han först en arbetspraktik och sedan ett nystartsjobb hos en arbetsgivare med en farlig arbetsmiljö och som fuskade med lönen.

Under ett års tid fick Muntadher Muneam bara ut sin lön sporadiskt och i kontanter.

Det är något som Fastighetsfolket rapporterat om tidigare, men nu vill Muntadher Muneam berätta sin historia. 

Vågade inte larma till facket – var rädd att utvisas

Trots att han inte fick sin lön vågade Muntadher Muneam inte säga emot eller larma facket, av rädsla att tvingas lämna Sverige. 

Muntadher har bara ett tillfälligt uppehållstillstånd, och för att kunna ansöka om ett permanent uppehållstillstånd krävs det att du kan försörja dig. 

– Chefen sa: ’Jobba kvar här, annars får du åka tillbaka till ditt land’. Han sa också att han skulle hjälpa mig med min ansökan om permanent uppehållstillstånd.

– Men jag fick aldrig någon hjälp. Jag visste ingenting om mina rättigheter i Sverige, säger han. 

Chefen sa: Jobba kvar här, annars får du åka tillbaka till ditt land.

Muntadher Muneam

På det dryga året som Muntadher Muneam arbetade heltid åt företaget fick han bara ut runt 88 000 kronor i lön. Nu har arbetsgivaren dömts i Malmö tingsrätt att betala ut drygt 340 000 kronor till Muntadher Muneam, där 50 000 kronor är skadestånd för lagbrotten och resten är ersättning för utebliven lön och semesterersättning. 

Muntadher Muneam, fastighetsskötare
Under ett års tid fick Muntadher Muneam inte sin lön utbetald. Samtidigt fick hans arbetsgivare ta del av skattepengar som godkändes av Arbetsförmedlingen.

Arbetsgivaren fick skattepengar trots lönefusk

Men arbetsgivaren har överklagat domen. När Fastighetsfolket ringer upp vd:n för företaget nekar han till att han skulle ha betalat ut för lite i lön.

Nu väntar en ny rättegång, och när Muntadher Muneam kan få sina pengar utbetalda är osäkert. 

– Chefen sa hela tiden att han hade ont om pengar, men att jag skulle ha tålamod och vänta på lönen.

– Jag litade på honom, men pengarna kom aldrig. När jag inte fick min lön tvingades jag låna pengar av vänner för att kunna betala hyran, säger Muntadher Muneam.

Så mycket skattepengar går till subventionerade jobb

Cirka 27,5 miljarder kronor betalades ut till arbetsgivare för subventionerade anställningar under 2021. 

225 miljoner kronor krävde Arbetsförmedlingen tillbaka från arbetsgivare som fått ta del av subventionerade anställningar under 2021.

Källa: Arbetsförmedlingen

Företaget som Arbetsförmedlingen skickade Muntadher Muneam till ligger i ett industriområde utanför Malmö. På adressen finns en rad olika företag, och Muntadhers före detta arbetsgivare äger eller är vd för fyra av dem.

Jag fick inga arbetskläder eller arbetsskor. Flera gånger fick jag spikar i fötterna på jobbet.

Muntadher Muneam

Muntadher Muneam arbetade som fastighetsskötare för lokalerna på området, och han beskriver arbetsmiljön som farlig. Han arbetade oftast ensam, utan kollegor att fråga om råd.

– Jag tvingades riva badrum där jag är rädd att det fanns asbest och jag körde truck trots att jag saknar truckkort.

– Jag fick inga arbetskläder eller arbetsskor. Flera gånger fick jag spikar i fötterna på jobbet. Men jag hörde inget från Arbetsförmedlingen, berättar han. 

Facket: Arbetsförmedlingen saknar resurser att kontrollera företagen

Madeleine Holst är ombudsman för Fastighets och har med hjälp av LO-TCO Rättsskydd drivit Muntadher Muneams fall. Att Arbetsförmedlingen skickar nyanlända i händerna på oseriösa företag är ingen nyhet för henne.

Företaget som Muntadher Muneam arbetade för saknar kollektivavtal. Att Arbetsförmedlingen skickar nyanlända till företag utan kollektivavtal är en stor brist i systemet, menar Madeleine Holst. 

Kollektivavtalet är en grundtrygghet, det är katastrof att det inte är ett krav för att få anställa på nystartsjobb. 

Madeleine Holst, ombudsman på Fastighets

– Kollektivavtalet är en grundtrygghet, det är katastrof att det inte är ett krav för att få anställa på nystartsjobb. I städbranschen finns det oseriösa arbetsgivare som bygger hela sin verksamhet på olika bidragsanställningar.

– Men Arbetsförmedlingen saknar resurser att kontrollera arbetsgivarna. Och de som råkar illa ut är de nyanlända som utnyttjas, säger Madeleine Holst. 

Madeleine Holst, ombudsman Fastighets region syd.

”Har flera vänner som utnyttjas på jobbet”

I dag arbetar Muntadher Muneam på ett annat företag, där han får sin lön i tid. Arbetet fick han inte genom Arbetsförmedlingen. Men oron för framtiden finns hela tiden där, oron för att stå utan jobb och inte kunna bygga ett nytt liv i Sverige. 

Jag har flera vänner som utnyttjas på jobbet, men de vågar inte säga ifrån eftersom de inte har permanenta uppehållstillstånd.

Muntadher Muneam

– Jag har flera vänner som utnyttjas på jobbet, men de vågar inte säga ifrån eftersom de inte har permanenta uppehållstillstånd. De är rädda för att tvingas lämna Sverige, och vågar inte höja sin röst.

– Med den nya regeringens migrationspolitik kommer ännu fler nyanlända att råka illa ut, säger han. 

Det här är nystartsjobb

Nystartsjobb är ett ekonomiskt stöd till arbetsgivare. För att få stödet måste arbetsgivaren anställa en person som är nyanländ eller som varit frånvarande från arbetsmarknaden en längre tid. Den som anställs måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen.

Ersättningen är en skattesubvention och motsvarar minst två arbetsgivaravgifter för den del av månadslönen som är upp till 20 000 kronor vid heltidsarbete.

Det finns inga krav på kollektivavtal, men arbetsgivaren ska erbjuda lön som följer eller är likvärdig med kollektivavtal i branschen.

Att en företagare tidigare har dömts för att ha lurat Arbetsförmedlingen är inte skäl nog för myndigheten att säga nej till nya subventionerade anställningar. 

Källa: Arbetsförmedlingen