Vad hände?

– Det var en hyresgäst som felanmält sin altandörr. Hon har en hund, vilket alltid har fungerat bra tidigare. Men nu hinner jag bara öppna altandörren 20 centimeter innan den trycker sig ut. Den springer runt, pissar på träd och ser skitglad ut, struntar fullständigt i att jag ropar.

– Jag ringer upp hyresgästen som tipsar om att jag ska öppna framdörren. Det fungerar och hunden går in. I ungefär fyra sekunder, sen springer den ut genom altandörren som jag hade glömt att stänga! Så det var bara ut och jaga igen.   

Den olydiga hunden är en Cão da serra de aires, portugisisk vallhund.

Hur känner du då?

– Jag är inte glad kan jag säga. Normalt sett gillar jag hundar, men inte den här. Den går nära för att retas och springer sen iväg igen. Det ligger ett dagis precis bredvid och personalen hjälper till att försöka fånga den. Barnen är överlyckliga och står och hejar på.

På dig eller hunden?  

– Haha, det var nog både och. Jag får jaga totalt en halvtimme innan jag får in den. Jag tänker aldrig gå in ensam där igen.