Ungefär åtta år sedan var det som Mimmi Wästle började engagera sig som medlem i klubben på städföretaget Allservice Hemtrivsel i Norr i Umeå.

– Arbetssituationen var stressig, det var svårt att hinna med allt. Det var jag inte riktigt nöjd med och ville försöka påverka. Så jag blev medlem. Sedan gick det ganska fort efter det, säger hon.

Får saker gjorda

Efter att ha blivit vald till valberedningen i avdelningsstyrelsen blev det fler uppdrag, bland annat som lokalt skyddsombud. Och efter senaste förbundsmötet är Mimmi Wästle alltså ny ledamot i Fastighets förbundsstyrelse.

– De såg väl ett driv och en potential i mig. Jag är driven och vill få saker gjort, jag är en sån som ser till att saker styrs upp.

Mimmi Wästle

Ålder: 28

Bor: Umeå

Yrke: Lokalvårdare på Allservice Hemtrivsel i Norr, nu mammaledig

Familj: Man och son

Intressen: Träning, kost och inredning

Hon började hoppa in på städjobb under gymnasiet. Efter gymnasieutbildningen, hotellinriktning på hotell- och restauranglinjen, jobbade hon ett tag som telefonförsäljare och städade på hotell. Men har jobbat som lokalvårdare på Hemtrivsel sedan 2012.

– Vi städar på företag, hos privatpersoner, gör flyttstäd, byggstäd, lite allt möjligt.

Fokus på psykosocial arbetsmiljö

Mimmi Wästle ser fram emot det nya styrelseuppdraget.

– Det ska bli jättekul. Jag brinner för frågorna som handlar om den psykosociala arbetsmiljön. Folk ska inte gå hem och må sämre efter att ha varit på jobbet.

Fastighetsfolket skrev om Mimmi Wästle redan 2018. Då gav hon läsarna tre träningstips för dem som jobbar med städning.

För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.