Katarina Mäkinen på Samhall i Östhammar har just fått sin andra vaccindos på vårdcentralen.

”Så glada!”

– Jätteskönt, det kändes ingenting. Vi är så glada allihop!

Från början var det inte tänkt att Samhallpersonalen skulle få coronavaccinet. Vård- och omsorgspersonal låg före i prioriteringen.

Samhall, Östhammar. Coronavaccinering.
”Vi är så glada allihop. Vår chef är verkligen så omtänksam och bryr sig om oss” säger Katarina Mäkinen som just blivit vaccinerad av Eva Käll på Östhammars vårdcentral.

– Men då började det surras på jobbet om att inte vi skulle få vaccinet, för vi springer minst lika mycket hos de äldre, om inte mer, säger Katarina Mäkinen.

Handlar åt äldre

På uppdrag av Östhammars kommun kör Samhallpersonal ut matlådor och gör matinköp till de äldre som har hemtjänst. Vissa städar också hos de äldre.

Samhall, Östhammar. Coronavaccinering.
Hela personalstyrkan har fått vaccinet, inte bara de som jobbar med hemtjänsten. Även de som är ute och städar i butiker som Coop och Ica.

– Vår chef Helen Tannfors reagerade och tog kontakt med kommunen. Hon såg till att vi fick haka på och få vaccinet. Helen är en riktigt bra chef, snäll, omtänksam och bryr sig om oss alla, säger Katarina Mäkinen.

Städarna vaccinerades

Hela personalstyrkan har fått vaccinet, inte bara de som jobbar med hemtjänsten. Även de som är ute och städar i butiker som Coop och Ica har vaccinerats. Nu vill Katarina Mäkinen hylla sin chef Helen och även lyfta allt det positiva med Samhall.

– Jag tycker att det står så mycket negativt som Samhall hela tiden. I Fastighetsfolket bland annat. Men vi har det så bra här på Samhall i Östhammar. Vi är som en liten familj.