Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

Fifflande städföretag fick fortsätta

En städfirma som dömdes för skattebrott fick fortsätta städa på Karolinska universitetssjukhuset. Enligt Skatteverket har företaget betalat svarta löner till städare på Karolinska, men också på Stockholms universitet.

Samarbetet avslutades först när Fastighetsfolket ställde frågor.

Miab har vunnit den offentliga upphandlingen om städningen på Karolinska. Dock har en städfirma som dömts för skattebrott och betalat svarta löner, varit underleverantör för Miab och städade i sjukhuslokalerna.

2.

Många frågar om skyddsrum

När kriget rasar i Ukraina ökar svenskarnas intresse för att hitta sitt skyddsrum. Bostadsföretag och fastighetsskötare får många frågor.

– Folk verkar lite skrämda, säger fastighetsskötaren David Holmgren på HSB.

3.

Ny kritik mot Samhall i Eskilstuna

Samhall i Eskilstuna har återigen fått förödande kritik från Arbetsmiljöverket. Det handlar om bristande arbetsmiljö och frågor kring arbetsbelastning, arbetsanpassning och kränkande särbehandling. Om företaget inte skärper sina rutiner hotar ett vite på 200 000 kronor.