Jag ser rött när jag läser Stefan Koskinens replik.

Som arbetsgivarpolitisk chef på Almega väljer Koskinen att fortsätta slå på oss låginkomsttagare, med mantrat att en låglönesatsning skulle spä på inflationen. 

Sparar bara på arbetares löner

Tror han på fullaste allvar att vi låginkomsttagare ska stå tillbaka, medan chefer och vd:ar plockar ut miljoner och spar in på personal? Bara för att höja sin egen omsättning och få större aktieutdelning?

Vågar Almega säga till sina egna medlemmar att vara sparsamma med löneförhöjningar för chefer och tjänstemän, för att inte spä på inflationen?

Men hoppsan! Där höjer en vd sin lön, men säger samtidigt i förhandlingar att det inte finns pengar för att tillmötesgå fackens lönekrav.

Hur mycket skulle det kyla av inflationen om vi med låga inkomster får stå tillbaka, medan chefer och vd:ar plockar ut allt högre löner? Jag tror nog att när chefer och vd:ar höjer sina löner påverkas inflationen mer, än om en fattig låginkomsttagare får några kronor mer i månaden.

Dags för en lönesänkning för de rikaste

Vi arbetare har alltid fått stå tillbaka, oavsett hur konjunkturen sett ut. Arbetsgivaren säger alltid att det inte finns pengar för löneförhöjningar.

Men hoppsan! Där höjer en vd sin lön, men säger samtidigt i förhandlingar att det inte finns pengar för att tillmötesgå fackens lönekrav.

Kanske en löneminskning för dem med högst inkomster vore på sin plats? 

När ska vi med låga löner få en rimlig inkomst, när företagen alltid säger att det inte går?

Nej, med denna inflation är det dags för höginkomsttagare att stå tillbaka. Kanske en löneminskning för dem med högst inkomster vore på sin plats? 

Tommy Engström, städare och skyddsombud på Samhall.