Fler fall av fallolyckor

2017-05-03

Fallolyckor på jobbet blir vanligare. Under de senaste tre åren har 24 procent fler fall med sjukfrånvaro rapporterats än de tre åren innan. Städare och fastighetsskötare är en av de grupper där det ökar mest, skriver tidningen Du&jobbet.

Samhall har flest arbetsmiljöproblem

2017-04-04

Samhall är det företag med Fastighetsmedlemmar som fått flest anmälningar till Arbetsmiljöverket. Det visar en genomgång som Fastighetsfolket gjort av de tio största arbetsgivarna.

Samhallstädare:
”Folk mår inte så bra”

2017-03-23

Samhalls anställda på Försvarsmaktens anläggning utanför Motala larmar om stress och dålig arbetsmiljö. Nu reagerar skyddsombuden. Uppdaterad version.

Anställd i brf trakasserad

2017-03-16

En anställd i en större bostadsrättsförening i Kiruna har under lång tid blivit utsatt för trakasserier, av såväl styrelse som boende. Nu kräver Fastighets regionala skyddsombud svar om hur styrelsen ska stoppa detta.

Städare svårt
skadad vid bombdåd

2017-02-06

En städare vid ett asylboende i Göteborg skulle slänga sopor i en container när påsen exploderade. Städaren skadades allvarligt. Utredningen har nu tagits över av Säkerhetspolisen efter kopplingar till flera andra attentat.

Städföretagarens sms var trakasserier

2017-01-27

Den städföretagare i Västsverige som trakasserade en arbetssökande via sms erkänner trakasserier. Det skriver Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Sjukfrånvaron ökar mest på Samhall

2017-01-19

Sjukfrånvaron har ökat de senaste åren i Sveriges största företag. Största ökningen har varit på Samhall. Det skriver Dagens Nyheter.

Städare en av 43 som dog på jobbet

2017-01-18

Den städare som blev påkörd och omkom på Stora Enso i Fors var en av 43 personer som dog i arbetsrelaterade olyckor i Sverige förra året. Det visar statistik från Arbetsmiljöverket.

LO:s enkät bland lokala skyddsombud visar att många känner sig motarbetade. Rolf Idegård är en av dem som upplevt sig illa behandlad.

Foto: Sofia Lindroth

Skyddsombudet Rolf:
”Jag blev illa behandlad”

2016-12-13

En tredjedel av alla skyddsombud hindras i sitt uppdrag och många känner sig hotade eller trakasserade. För Rolf Idegård blev skyddsombudsuppdraget en kamp.

Fastighetsarbetsgivare satsar på friskvård

2016-12-06

Nio av tio fastighetsbolag erbjuder sina anställda företagshälsovård eller friskvård enligt arbetsgivarorganisationen Fastigo. Men eftersom sjukskrivningarna ökar behövs fler insatser.