”Familjeföretag som alltid sätter personalen främst och jobbar innovativt med hållbarhetsarbete. Sesab Service AB har varit ett föredöme för städbranschen under årtionden.”

Så lyder motiveringen för att Sesab är Årets städföretag 2019.

– Det här betyder jättemycket. Framförallt är jag stolt och glad att få dela det här med alla medarbetare, säger Sesabs vd Nikola Baric och fortsätter:

– Vi jobbar i en pressad bransch men försöker med alla medel att förbättra arbetsmiljön för våra anställda som jobbar ute i verksamheten.

”Trodde inte vi skulle vinna”

Hur segern ska firas med personalen är inget han har bestämt än, men på något sätt ska det uppmärksammas när han är hemma i Malmö igen på måndag.

– Jag trodde faktiskt inte att vi skulle vinna. Det var värdiga finalister, men den här gången gick det hem för oss.

De två andra företagen som var nominerade var ISS och Småländska städ.

Juryn: De månar om sin personal

Fastighets förbundsordförande Magnus Pettersson sitter, tillsammans med företrädare för fackförbundet Kommunal och arbetsgivarorganisationen Almega, med i juryn som utser Årets städföretag.

Magnus Pettersson motiverar juryns val:

– Sesab sticker ut som företag genom att de månar om sin personal, har bra kontakt med fackförbunden och de månar om en bra arbetsmiljö. De är ett föredöme för branschen, säger han och tillägger:

– Utan att förta något från de andra finalisterna.

Sesab Service AB

Företaget etablerades 1981 i Malmö av Sven-Olof Land.
Sesab har idag ca 350 anställda och samarbetar idag med drygt 600 kontraktskunder i södra Sverige och Västra Götaland. De har, förutom huvudkontoret i Malmö, kontor i Helsingborg, Kristianstad och Göteborg.
Källa: Sesab