För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Efter mordet på fastighets­skötaren: ”Vi vet aldrig vad vi kan mötas av”

Efter mordet på en fastighetsskötare i Malmö för en månad sedan, menar personer inom Fastighets att fastighetsskötarnas säkerhet på jobbet måste diskuteras mer. Det är inte första gången en fastighetsskötare attackeras i Malmö. 2017 blev en fastighetsskötare skjuten och svårt skadad när han skottade snö.

2.

Städare bröt handleden – Samhall får böta 200 000

Samhall får böta 200 000 kronor efter att en städare halkat och brutit handleden inne på en Max hamburger-restaurang. Åklagaren från Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål slår fast att Samhall nonchalerat behovet av halkfria skor.

3.

Ny lön för fönsterputsare till sommaren – så stor är ökningen

Fastighets och Almega har tecknat ett nytt avtal för fönsterputsarna. Lönerna höjs med 2,7 procent den 1 juni och 2,1 procent i steg två.