På förmiddagen den 10 augusti stod fastighetsskötaren tillsammans med en kollega vid ett torg på Bennetts väg i stadsdelen Rosengård i Malmö.

Plötsligt dök en man upp och började skrika svordomar mot fastighetsskötaren. Mannen är hyresgäst i ett av bostadshusen där fastighetsskötaren arbetar.

Gärningsmannen drog upp en mattkniv och gick till attack mot fastighetsskötaren. Han fick ett 25 centimeter långt skärsår på sidan av kroppen.

Två års fängelse

Den 38-årige gärningsmannen döms nu till två års fängelse för grov misshandel. Han var även åtalad för grovt olaga hot men det frias han för.

Hyresgästen och fastighetsskötaren hade sedan tidigare en konflikt med varandra. Strax innan hade fastighetsskötaren hamnat i en dispyt med en anhörig till gärningsmannen.

– Vi har nästan daglig kontakt och erbjöd direkt stödsamtal både till honom och till andra kollegor. Vi har samlat hela arbetsgruppen och haft uppföljningsmöten efteråt för att se hur alla mår. Förhoppningsvis kan han återgå till arbetet inom några veckor, men det viktigaste är att han känner sig helt återställd, sa en chef på bostadsbolaget där fastighetsskötaren är anställd, i början av september.