För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Ingen lön från första sjukdagen

Under pandemin kunde du få betalt från första sjukdagen. Det var för att fler skulle stanna hemma om de hade symtom. Men i dag återinfördes karensavdraget av regeringen, eftersom över 70 procent av befolkningen är vaccinerade. Nu gäller de gamla reglerna och det går inte längre att få lön från första sjukdagen.

2.

Hyresgäst knivskar fastighetsskötare – döms till fängelse

I somras blev en fastighetsskötare knivskuren av en hyresgäst i Malmö. Nu har domen kommit och den 38-årige hyresgästen döms till två års fängelse för grov misshandel. De båda männen hade en konflikt med varandra innan händelsen.

3.

Städare fick sina löner när Fastighets stämde företaget

Fyra städare på företaget KZ har fått ut sina löner efter att Fastighets stämt företaget i domstol. Städarna får drygt 100 000 kronor i löner och semesterersättningar som inte hade betalats ut.