För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Städare dog på jobbet – nu straffas vd:n

Förra året klämdes en städare till döds i en fabrikslokal i Sörmland. Nu har företagets vd godkänt ett strafföreläggande för arbetsmiljöbrott. Straffet blev villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 45 000 kronor.

2.

Städaren Juvenar efter pandemin: ”Har nästan för mycket jobb”

Samhället har öppnat upp efter coronapandemin och i städ- och fastighetsbranscherna ser det bättre ut för företagen. Städare berättar för fastighetsfolket att de erbjuds jobb på mer än heltid, och på almega serviceföretagen ser man hur kontorsstädningen ökar allt mer.

3.

Rusning efter sanerare i Gävle

Efter översvämningarna i Gävle är det stor efterfrågan på sanerare, berättar tidningen byggnadsarbetaren. Hundratals bostäder ska saneras, och på saneringsföretag har man fått hantera lika många vattenskador på en månad som man vanligtvis gör på ett år.