Läsningen på fastighetsfolket.se har ökat stadigt under en rad år. När 2019 summeras står det klart att den positiva utvecklingen fortsätter. Totalt hade sajten 310 209 sidvisningar, en ökning med 36 procent.

Socialt flöde ger trafik

Framför allt har ökningen skett via sociala medier, trafiken via sociala medier visar en ökning på 57 procent.

– Vi har blivit bättre på detaljarbetet med allt från bilder till rubriker och vinklar. Dessutom tycker jag att vi nu hittar de där berättelserna som verkligen engagerar, säger Jesper Björnstedt, digitalredaktör på Fastighetsfolket.

Vardagens villkor i topp

De ämnen som engagerat mest är nyheter om Samhall och frågor som rör villkor på jobbet – som att inte få lönen i tid, vad som gäller för den som blir uppsagd och rätten till fackligt stöd.

Artikeln om en utförsäkrad medlem som med hjälp av facket och LO TCO Rättsskydd fick rätt mot Försäkringskassan var absolut mest läst under 2019. Andra populära nyheter var forskarens kritik mot Samhall och ISS-chefen som krävde gratisarbete.

– Det är superkul att allt fler hittar till fastighetsfolket.se. Vi ser också en trend att fler läser mer. Vi är de enda som bevakar Fastighets branscher ur arbetstagarnas perspektiv och det här är ett kvitto på att journalistiken skapar intresse och gör nytta, säger chefredaktör Ewa-Maria Kriegholm.

Testar nya format

Under 2019 förbättrades flera funktioner på sajten. Redaktionen började även att läsa in ljudreportage och presentera korta nyheter i filmformat.

– Vi kommer att fortsätta testa oss fram för att utveckla den digitala journalistiken så att vi blir ännu mer lättillgängliga. Det nya nyhetsbrevet hoppas vi också blir en bra service för medlemmar att hålla sig uppdaterade, säger Ewa-Maria Kriegholm.

– Vi siktar också på att nå ut till en bredare publik. Medlemmarna är viktiga pusselbitar för att Sverige ska fungera. De städar, sanerar och sköter om våra bostäder, industrier, butikslokaler och viktiga samhällsfastigheter. Men deras arbetsinsatser och arbetsvillkor är inte tillräckligt uppskattade och uppmärksammade. Vi har en viktig uppgift att skildra deras arbetsvardag, avslutar chefredaktören.