1.

Massiv kritik mot arbetsmiljön på Samhall i Eskilstuna

I en 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket riktar Fastighets hård kritik mot Samhall i Eskilstuna. Regionala skyddsombudet Richard Fredriksson ställer över 15 krav på åtgärder mot Samhall.

En punkt handlar om hur Samhall skyddar anställda från coronaviruset. Richard Fredriksson kräver att Samhall ska riskbedöma smittorisken för varje enskilt objekt – inte centralt.

2.

Efter kniv­incident – fastighets­skötares avsked dras tillbaka

Förra året fick en fastighetsskötare sparken efter en incident där en kollega skadades på hans kniv. Nu har fastighetsskötaren och arbetsgivaren nått en ekonomisk överenskommelse i Arbetsdomstolen. Arbetsgivaren drar också tillbaka avskedandet, vilket är ovanligt.

– Vi hittade en ekonomisk lösning och arbetsgivaren återtar avskedandet. Fastighets medlem var nöjd, då är vi också nöjda och det känns bra, säger Fastighets avtalsombudsman Joakim Oscarsson.

3.

Här är fackets nya ledning

”Detta är ett lagspel, kamrater. Vi kommer aldrig lyckas om vi inte jobbar tillsammans”. Det sa Joakim Oscarsson när han valdes till tredje ordförande på Fastighets förbundsmöte. Mötet valde också städaren Mimmi Wästle från Umeå till ny ledamot i förbundsstyrelsen.