I slutet av februari blev Wojtek Miller avskedad. Han var anställd på Sodexo och hade då städat på Gekås i Ullared i ungefär 15 år. Han är huvudskyddsombud sedan flera år.

Nu går han hemma och har tappat tron på arbetslivet.

– Alla vet att symtomen är olika för dem som har covid och själv kände jag ingenting, säger Wojtek Miller innan han berättar sin historia:

Skulle ta en cigg

Han jobbade en fredag och lördag, var sedan ledig söndag. På måndagskvällen satte han sig i bilen och körde de nio kilometerna till jobbet. Innan hade han lagat mat och tagit en promenad med sin mamma som fyller 85 i dagarna.

– Jag var där en halvtimme innan vi började, hämtade städvagnen och tänkte att jag skulle ta en cigarett.

Kände inte röklukten

I rökhörnan upptäckte Wojtek Miller att han inte kände någon lukt. Han sa det direkt till sin gruppledare som också var där. Hon sa åt honom att gå hem. Och det gjorde han så fort han hade rullat tillbaka städvagnen och sprutat den med desinfektionsmedel.

– Dagen därpå körde jag till Falkenberg och gjorde ett prov. Det var positivt, berättar han.

Smittade bara mamma

Han blev hemma, sjukskriven i två veckor och semester under en tredje vecka. Ingen av kollegorna som kunde ha kommit i närheten av honom under helgjobbet smittades.

– Men mamma fick covid … och jag tackar Gud att det inte blev värre för henne heller. Hon tappade lukten och lite av smaken.

Chocken kom när han började jobba igen. Efter två dagar kom beskedet att han var avskedad.

Fastighets försvarar honom

– Arbetsgivaren säger att han har utsatt andra för smitta, men jag hävdar att han inte var medveten om det. Vi hade överläggningar och sedan kallade jag Sodexo till förhandlingar om avskedet, säger Madlén Gunnarsson, ombudsman på Fastighets region Väst.

Förhandlingarna slutade i oenighet och ska tas upp på central nivå.

– Det blir snart, säger Ewa Edström, central ombudsman på Fastighets och den som driver fallet mot Almega som för företagets talan.

Sodexo säger ingenting

Fastighetsfolket har frågat arbetsgivaren hur den har kommit fram till att städaren var medveten om sin sjukdom. Och varför företaget valde avsked i stället för den mildare formen uppsägning. Sodexo meddelar, via sin kommunikationschef, att företaget inte vill kommentera ett pågående fall.

Om parterna inte kommer överens vid den centrala förhandlingen kan Wojtek Millers anställning bli en fråga för Arbetsdomstolen att avgöra.

Två sätt att få sparken

1. Avsked innebär att en person får avsluta sin anställning omedelbart. Det krävs att hen grovt har åsidosatt sina skyldigheter mot arbetsgivaren. Till exempel ha begått brott på jobbet.

2. Uppsägning innebär att den anställda har rätt till uppsägningstid med lön. Det ska finnas saklig grund för uppsägningen. Antingen personliga skäl som till exempel att den anställda har misskött arbetet eller uppträtt olämpligt på jobbet. Den andra sakliga grunden är arbetsbrist, det vill säga att arbetsgivaren behöver minska personalstyrkan.

Den som blivit uppsagd eller avskedad kan protestera mot detta, bestrida på juristspråk. Hen bör ta kontakt med sitt fackförbund direkt.

Juridiken och smittspridning

Birgitta Nyström, professor i civilrätt, bedömer att den som medvetet struntar i sina symtom och de allmänna råden att stanna hemma under vissa omständigheter skulle kunna sägas upp eller avskedas från jobbet, enligt en intervju i TT. Arbetsdomstolen har ännu inte prövat något sådant ärende.

Det har inte heller prövats i vanlig domstol om det är brottsligt att strunta i reglerna. Nya pandemilagen öppnar för att införa straff för personer som överträder dem. Det har ännu inte gjorts.

Källa: TT