1.

Städföretag anmält – ”Chefen skriker att man är dum i huvudet”

Fastighets regionala skyddsombud har anmält ett städföretag i Halland till Arbetsmiljöverket. Orsaken är stora brister på flera områden, bland annat har det förekommit kränkningar av anställda som får nattliga sms från chefen. Vd:n säger att uppgifterna inte stämmer.

2.

Klart med Sobona – så mycket höjs lönerna

Det har blivit nya löner på fastighetsbolag med Sobona-avtal. Totalt 1592 kronor höjs lönerna under avtalsperioden. Det blir också villkorsförändringar, som att kunna växla semesterdagstillägg till ledighet.

3.

Ingen strejk på bemanningsavtalet

Det blir ingen strejk på bemanningsavtalet. LO har nu ett klart avtal för inhyrd personal. Sammanlagt berörs omkring 115 000 bemanningsanställda av det nya avtalet och både LO och Almega Kompetensföretagen uppges vara nöjda.