Fastighetsfolkets succé på webben fortsätter. I flera år har antalet besökare och sidvisningar ökat kraftigt – och så blev det även 2020.

65 procents ökning

I fjol hade sajten över 510 000 sidvisningar, en ökning med 65 procent från 2019 och med över 200 000 sidvisningar. Antalet unika besökare ökade med 60 procent till drygt 243 000.

–  Det ligger mycket arbete bakom att vi ökat så stort digitalt. I allt från planering till finslipning av artiklar har vi jobbat hårt för att göra bättre ifrån oss. En tråkigare orsak till de fina siffrorna är förstås coronapandemin. Där har vi verkligen fyllt en funktion för läsarna och kunnat berätta snabbt och lättillgängligt om medlemmarnas situation och villkor, säger Jesper Björnstedt som är Fastighetsfolkets digitalredaktör.

Jesper Björnstedt.

Covid dominerar

Det är tydligt att nyheter om coronapandemin varit viktiga för läsarna. Många av de mest lästa är relaterade till viruset. Överlägset mest läst är artikeln om tre dödsfall på Samhall. Och därefter berättelsen om Johan vars pappa Kent dog i covid-19.