Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

Allvarligt övergrepp på Samhall i Uppsala

En anställd på Samhall i Uppsala har utsatts för ett allvarligt sexuellt övergrepp. Hon var instängd i ett städrum när en man förgrep sig på henne.

Företaget anmälde händelsen till Arbetsmiljöverket som nu kräver en utredning. Samhall ska utreda händelsen och vad som orsakade den. Dessutom ska företaget visa vad det har gjort för att detta inte ska kunna hända igen.

Händelsen är även polisanmäld.

2.

Sekretess gynnar kriminella företag

Reaktionerna fortsätter efter Fastighetsfolkets avslöjande om ett fifflande städföretag. Trots att det var dömt för skattebrott, fortsatte företaget som underleverantör på bland annat Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.

Sekretess mellan myndigheter gör det svårt att upptäcka och stoppa brott i arbetslivet, enligt Skatteverkets expert på ekonomisk brottslighet Pia Bergman. Kontrollen vid offentliga upphandlingar försvåras.

Regeringen måste agera, anser hon.

3.

Olga Back hjälper flyktingar i vardagen

Kriget rasar och 18 000 ukrainare har hittills sökt skydd i Sverige. I ångermanländska Mellansel hjälper Olga Back 170 flyktingar som har landat där. Hon är aktiv i Fastighets och hon har sin mamma kvar på Krimhalvön.

– Jag gör vad jag kan för att de ska glömma kriget, säger hon.